Project Description

HG-house-interior-bathroom
HG-house-interior-stairway
HG-house-interior-wooden-flooring-and-ceiling-detail
HG-house-interior-stained-glass-detail

castle-davis was appointed to provide project, contract and cost management from design team appointment to occupation.

The site, previously used as garages is landlocked and surrounded by old brick garden walls up to 4m high shared with up to 24 neighbours and connected by a 60m track that connects the site to a London square surrounded by nineteenth century villas.

The new build family house was developed from natural and legal constraints, firstly, the house was not permitted to be taller than the surrounding garden walls and secondly, the root balls of mature trees, which spread deep into the site from surrounding gardens, had to be protected, establishing buildable and non-buildable areas.

Project Details

Date2006-2021
Area470m²
DESIGN TEAM6a
Sarah Price
Price & Myers
Ritchie & Daffin
Andrew Dufty (Employers Agent, Project Manager)