Project Description

Picadilly-community-centre-interior-second-hand-clothing-sale
Picadilly-community-centre-interior-yoga-class-for-pensioners
Picadilly-community-centre-interior-cash-facilities

castle-davis advised the gallery and artist on legal and construction issues relating to the installation of a new mezzanine floor and division of the gallery located in the old Midland Bank on Piccadilly, by Edwin Lutyens.

The fully functioning ultra-real installation by the Swiss artist Christoph Buchel converted the pristine gallery into a scuffed, municipal-looking community Centre that discombobulated visitors and provided a kind of immersive theatre in which they became unwitting actors.

Project Details

Date2011
ClientHauser & Wirth
DESIGN TEAMHauser & Wirth
Christoph Buchel
Andrew Dufty (Project Manager)