Project Description

V&A-main-entrance-door-side-angle
V&A reception desk viewing towards the main entrance
V&A reception desk doors
V&A-main-entrance-door-showing-the-beautiful-arch-windows
V&A reception desk view of lighting on the front

The Victoria & Albert Museum is the largest museum of art and design in the world.

Castle-davis were appointed to manage the demolition and construction of a new entrance enclosure containing telescopic sliding doors within a bespoke bronzed steel frame decorated with toughened glazed tubes. The fit out included a new bespoke desk and refurbishment of toilets in the Cromwell Road Grand Entrance to the museum.

Working in a live museum with a restrictive programme of exhibition and private events, central government funding timelines and conflicting supply chain and listed building consent timelines, the constriction works was undertaken over a storage Crypt containing immoveable artefacts and adjacent open galleries.

Project Details

Date2020 – 2022
DESIGN TEAMSam Jacob Studio
Milimetre
Harley Haddow
Zerlina Hughes
Currie & Brown
Andrew Dufty (Project Manager)